Coronavirus - informatie voor cliënten

Coronavirus – informatie voor cliënten

Omgaan met corona stress
Door de dreiging van het coronavirus kan je gevoelens van stress, angst en onveiligheid ervaren. Je kan je afvragen hoe lang dit nog gaat duren. Je kan je zorgen maken om de gezondheid van jezelf of van een naaste. Maar ook kan je je zorgen maken over de toekomst, bijvoorbeeld over hoe het verder moet met jouw baan, of een vakantie nog door kan gaan of over wat voor invloed dit heeft op de economie. De huidige situatie is nieuw terrein voor iedereen en dat betekent dat veel mensen zoekende zijn in hoe ze het beste op de nieuwe situatie kunnen reageren.
De zorgen die je hebt en de gevoelens die je ervaart zijn heel normaal en menselijk. Het is een overlevingsmechanisme dat ons helpt alert te blijven en bewust te zijn van wat er om ons heen gebeurt. Echter kan het ook zijn dat de stress en angst zo oplopen dat ze je leven op dit moment beheersen. Je wordt overweldigd door angstige gevoelens of wellicht voel je wel walging bij alles wat je vastpakt. Misschien kan je er niet meer van slapen, ben je extreem gaan hamsteren bij de supermarkt of durf je de deur helemaal niet meer uit.
Wij geven je concrete tools en oefeningen die je kunnen helpen om te gaan met de lastige gedachten en gevoelens waar je door de aanwezigheid van het coronavirus mee kunt worstelen. Het kan een bijdrage leveren om tot rust te komen en juist meer aandacht te schenken aan de dingen die belangrijk voor je zijn.

Maatregelen
Met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) is de bescherming van de gezondheid en het welzijn van onze cliënten en onze mensen de hoogste prioriteit. Wij hebben gepaste maatregelen getroffen om de verspreiding te voorkomen, zodat je ons veilig kan bezoeken. Je bent dus gewoon welkom op onze lokaties in Alkmaar en Bergen.

We volgen het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Als je verkoudheidsklachten of verhoging hebt, kom dan niet naar de praktijk om besmetting te voorkomen, en blijf thuis. Bij twijfel graag telefonisch (06 52620075) of via email (info@sie.zorgring.nl) contact met ons opnemen zodat we in overleg de mogelijkheden kunnen bespreken. Samen kijken we dan of je langs kan komen of dat we de behandeling telefonisch of in een andere vorm via beeldbellen laten doorgaan. Momenteel werken we daar al regelmatig mee om de continuïteit van behandelingen veilig te stellen.